T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü

Yerel Basındaki Domuz Gribi Hakkında. Habere İlişkin Bilgilendirme

Güncelleme Tarihi: 01/02/2019

YEREL BASINDAKİ DOMUZ GRİBİ HAKKINDA. HABERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

İlimiz yerel gazetelerinde yer alan “Çanakkale’de son günlerde görülen ağır grip vakalarının bazılarında domuz gribi olarak da bilinen H1N1 virüsü de görülmeye başlandığı iddia edildi. Kış aylarıyla birlikte grip mevsimi de başladı. Çanakkale’de iddialara göre geçtiğimiz hafta en az 3 kişiye domuz gribi teşhisi kondu.”

Haberi ile ilgili olarak; İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından günlük olarak Sendromik Sürveyans kapsamında takip edilen Grip Ve Benzeri Hastalıklar,  aile hekimlikleri, hastaneler ve özel sağlık kurumlarından alınan verilere göre vakaların mevsim normallerinde seyretmektedir. Hastaneler tarafından şüpheli vakalardan alınarak Referans Laboratuvarlarına gönderilen numunelerin sonuçlarında Domuz Gribi virüsü (H1N1) negatif olarak tespit edilmiştir.