Güney Marmara Bölgesel ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) Toplantısı
23 Ekim 2019

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerini içeren Güney Marmara Bölgesel ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) toplantısı, Bursa Şehir Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya ayrıca İstanbul, Eskişehir, Kocaeli, Edirne ve Tekirdağ illerinden de sağlık yöneticileri katıldı.

Bursa Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı tarafından yapılan sunum ile bölge illerin acil sağlık hizmetleri durumları değerlendirildi. Güney Marmara bölgesinde hastane öncesi ve hastane acil servislerindeki sağlık hizmetlerinde Çanakkale ilinin göstermiş olduğu başarı katılımcı iller tarafından da takdir topladı. 2017 yılında her gün 4 hasta il dışı nakil edilirken, bu oranı yarı yarıya düşüren bölgedeki tek il olarak konu ile ilgili uygulamalar İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı tarafından diğer iller ile paylaşıldı. Ayrıca özellikle Çanakkale ili başta olmak üzere bölgedeki göç oranları ve nüfus yaşına dikkat çekilerek buna yönelik özellikli hizmet planlamaları ile ilgili çalışmalar yapılması planlandı.

Hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ile hastanede verilen acil servis hizmetlerinin koordinasyonu konularının da tartışıldığı toplantıda, bölge illerinin sağlık hizmetleri kapasitelerini daha verimli kullanılabilmesini sağlamak amacıyla katılımcılar arasında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca yakın zamanda yaşanan İstanbul merkezli deprem ardından afet ile ilgili çalışmaların tüm bölge kapsamında değerlendirilmesi için organizasyon planlaması yapıldı.

• Güney Marmara Bölgesel ASKOM Toplantısı