Aşırı Tuz Ve Şeker Kullanımını Azaltan Lokantacılar Ve Pastacılar Protokolü Kapsamında İl Faaliyet Planlama Toplantısı
20 Aralık 2019

AŞIRI TUZ VE ŞEKER KULLANIMINI AZALTAN LOKANTACILAR VE PASTACILAR PROTOKOLÜ KAPSAMINDA İL FAALİYET PLANLAMA TOPLANTISI

 

        T.C. Sağlık Bakanlığının 2019-2023 Stratejik Planı,  2019-2023 Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ve 2015-2020 Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı çerçevesinde toplum sağlığının korunması maksadıyla özellikle ev dışında yemek yiyen nüfusun arttığı son yıllarda; lokanta, pastane, kebapçı, kafe, fastfood, börekçi, kafe vb. yerlerde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilen “aşırı tuz ve şeker tüketimin azaltılması” başta olmak üzere “sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin her alanda desteklenmesi” amacıyla Bakanlığımız ile Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu (TLKPTF) ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) arasında 28 Şubat 2019 tarihinde işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımını Azaltan Lokantacılar ve Pastacılar Protokolü kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ve Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile  fırıncılar, pastacılar, simitçilerin katılımıyla 19.12 2019 tarihinde Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda Diyetisyen Selin SARIBUDAK tarafından  bilgilendirme yapılmıştır.

  • 19.12 (3).JPG
  • 19.12 (5).jpg
  • 19.12 (2).JPG
  • 19.12 (4).jpg
  • 19.12 (1).JPG