AŞIRI TUZ VE ŞEKER KULLANIMINI AZALTAN LOKANTACILAR VE
PASTACILAR PROTOKOLÜ KAPSAMINDA İL FAALİYET PLANLAMA TOPLANTISI
T.C. Sağlık Bakanlığının
2019-2023 Stratejik Planı, 2019-2023 Sağlıklı Beslenme ve Hareketli
Hayat Programı ve 2015-2020 Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı
çerçevesinde toplum sağlığının korunması maksadıyla özellikle ev dışında yemek
yiyen nüfusun arttığı son yıllarda; lokanta, pastane, kebapçı, kafe, fastfood,
börekçi, kafe vb. yerlerde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilen “aşırı
tuz ve şeker tüketimin azaltılması” başta olmak üzere “sağlıklı beslenme ve
fiziksel aktivitenin her alanda desteklenmesi” amacıyla Bakanlığımız ile
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu (TLKPTF) ve Tüm Aşçılar ve
Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) arasında 28 Şubat 2019 tarihinde işbirliği
protokolü imzalanmıştır.
Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımını Azaltan
Lokantacılar ve Pastacılar Protokolü kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odası
Birliği ve Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile fırıncılar, pastacılar, simitçilerin
katılımıyla 19.12 2019 tarihinde Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda
Diyetisyen Selin SARIBUDAK tarafından
bilgilendirme yapılmıştır.