“Ben Olsaydım” Temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Başladı.
27 Nisan 2022

Uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin “Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı, toplumumuzu ve insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için konuya ilişkin sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin değerlendirildiği Bağımlılıkla Mücadele Çalıştay Vali İlhami AKTAŞ’ın başkanlığında başladı. 
Çanakkale Valiliğimiz himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Deniz Polisevi’nde gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayına; Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye ÜNÜVAR, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ERKUL, İl Emniyet Müdürü Faruk KARADUMAN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin SARUHAN, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yarbay Ercan ORAN, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, il müdürleri, akademisyenler, paydaş kurum temsilcileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayında Vali İlhami AKTAŞ ve İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK tarafından bir konuşma gerçekleştirildi. 
Açılış  konuşmaların ardından Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı OKAN tarafından Bağımlılık ile Mücadele kapsamında ülke genelinde ve İlde yürütülen çalışmalar ile eylem planları ve mevcut durumlar hakkında bilgilendirme yapıldı.
Yapılan bilgilendirmenin ardından Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayında İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Habip GÜNDÜZ ve bağımlılıkla mücadelede etkin olarak görev yapan uzman köpek LİNA eşliğinde eğitim gösteri yapıldı.  
Çalıştayda daha sonra Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden teşkil edilen çalışyat grubunda ; Akademisyenler , Öğrenciler, Öğreetmenler , Taksi, Otobüs, Dolmuş Şöförleri, Esnaf ,ev Hanımları , Muhtarlar STK temsilcileri, Okul Müdürleri Sporcular , Müftülik çalışanları , Aile hekimleri ,Eczacılar ,BMİKK kurum ve kuruluş üyelerinden oluşan gruplar  “Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Masası”, “Tütün İl Mücadele Masası”, “Alkol ile Mücadele Masası”, “Uyuşturucu ile Mücadele Masası”, “Bağımlılıkla Mücadele Gençlik Grubu” ve “Bağımlılıkla Mücadele Kadın Grubu” olarak oluşturuldu. Her bir bağımlılık türüne yönelik oluşturulan çalışma grubu masalarında toplumumuzu ve insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için konuya ilişkin sorunlar tespit edilerek, tespit edilen sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilecek.
 Çalıştay ile birlikte bağımlılıkla mücadele kapsamında sorunların tespitin yapılması, önleyici tedbirler kapsamında kurum ve kuruluşların alanlarına yönelik tamamlayıcı faaliyetlerin belirlenmesi, Riskli bölgelerin belirlenerek bu bölgeler yönelik yürütülmesi gereken önleyici çalışmaların belirlenmesi, katılımcıların tecrübe ve bilgi birikimleri çerçevesinde tespit edilen sorunlara yönelik olarak Ben Olsaydım yaklaşımı ile çözüm önerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
27-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Çalıştayın sonunda alınacak kararlar, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan bölge değerlendirme toplantılarında ele alınmak ve ulusal düzeyde yapılacak Bağımlılıkla Mücadele Şurasında değerlendirilecek.

  • calistay (1).jpeg
  • calistay (2).jpeg
  • calistay (3).jpeg
  • calistay (4).jpeg
  • calistay (5).jpeg
  • calistay (6).jpeg
  • calistay (7).jpeg